Pastissets de Poma


DSCF6387blog


M’han sortit 16 pastissets en forma de Sol.
Aquesta recepta esta inspirada en la recepta que va publicar fa uns mesos la Margarida del blog El món de la cuina, i que podeu veure clicant aqui.

COMPOTA DE POMA
Ingredients:
  • 5 pomes
  • 1 rajolí de suc de llimona
  • 200 grams de sucre
  • 150 grams d’aigua
  • 100 grams de vi negre
  • 1 branca de canyella
  • 1 tros de pell de llimona
Elaboració:
1. Pelar i treure el cor a les pomes, partir-les a quarts i ruixar amb el suc de llimona.
2. Posar tots els ingredients al vas i programar 15 minuts, 100º, gir a l’esquerre i  velocitat cullera.
3. Deixar escòrrer tot el suc mentre esperem  a que es refredi la compota.


DSCF6380blog


MASSA DEL PASTISSET
Ingredients:
  • 100 grams de sucre glacé
  • la pell d’una llimona
  • 500 grams de farina
  • 60 grams de vi moscatell
  • 250 grams d’oli de girasol
  • 1 ou
  • 1 pessic de sal
Elaboració:
1. Posar el sucre i la pell de llimona al vas i pulveritzar: 20 segons a velocitat progressiva 5-7.
2. Afegir la resta dels ingredientes i amasar: 20 segons  a velocitat 6. Retirar la massa embolicar-la amb film i deixar reposar a la nevera un mínim de 15 minuts.
3. Prescalfar el forn a 200º.
4. Estirar la massa entre 2 papers de forn a 3mm alçada.
5. Amb un got de boca ample d’uns 10 cm de diàmetre tallar la massa. Retirar l’excés. Farcir de la compota, i al damunt posar-hi una altra rodanxa de massa. Sellar les vores amb l’ajut d’una forquilla.
6. Passar a una safata de forn i coure uns 15 minuts estant a l’aguait de que no se’ns cremi!
7. Treure del forn, espolvorejar sucre convenional pel damunt i un cop fred guardar en un recipient hermètic.

DSCF6385blog

Simplement delicioses!!!


DSCF6388blog

I per acabar unes quantes fotografies més:


DSCF6386blog



DSCF6379blog



DSCF6381blog



DSCF6382blog



DSCF6384blog



DSCF6388blog



DSCF6389blog



DSCF6390blog



DSCF6393blog



DSCF6394blog


Espero que us hagi agradat!


DSCF6394blog1

39 comentaris:

  1. Estos pastelitos de manzana son perfectos para merendar!!

    Besitos!!

    ResponElimina
  2. Són OVNIS??? Juas, juas, juas. Que bons Glòria i les roses divines!!! jo avui amb l'Èric hem fet tartaletes de pomes també, tinc ganes de veuret suposo que demà.
    m'encanten les fotos.
    Una abraçada ben forta.

    ResponElimina
  3. Tienen una pinta estupenda. pensaba que era masa frita, mejor que se cuezan al horno, voy a probar ese relleno de manzana..
    Besos guapa.

    ResponElimina
  4. Que masa deliciosa Gloria. y con manzana... para mí inmejorable. Muak

    ResponElimina
  5. Se me está haciendo la boca caramelo! jajaja

    Qué pinta tan deliciosa, y que fotos tan maravillosas.

    Un besote

    ResponElimina
  6. ja és la tercera recepta de tartes de poma que veig avui i m'esteu donant una enveja!
    M'agraden molt con t'han quedat aquests ovnis com han dit més amunt ;)
    petonets

    ResponElimina
  7. te ha quedado delicioso. y las fotos se notan el cambio. Cada dia mejor. Bss guapa.

    ResponElimina
  8. Glòria has tornat amb ganes eh! quant als pastissets t´han quedat moníssims.Per mi amb una mica massa de licor..entre el vi negre i els moscatell...i quant a les fotos veig que has aprofitat el curs de fotografia...;-D

    ResponElimina
  9. holaaaaaaa! quina ilu veure una entrada teva!!! que ens tens una miqueta abandonats!!! Unes postres fantàstiques!!! crec que hi ha un concurs que has de presentar receptes amb pomes... les podries presentar!!! petonets guapa

    ResponElimina
  10. Quins pastissets més bons!!! Les fotos fantàstiques!!! En sé d'una que prest a part de pastissera professional podrà ser fotògrafa professional!!
    Jo també volia fer alguna recepta amb pomes per al repte de Velocidad Cuchara, però el dia té les hores que té i no he tengut temps!! ;) Un petó, guapa!!

    ResponElimina
  11. Hola!
    Per mi molta feina.. però val la pena segur. M'agradaria molt tastar-los. Unes fotos precioses, dignes d'admiració!! Petons

    ResponElimina
  12. Ei! Que aquestes fotografies són d'abans de començar el curs de fotografia.. les que faig ara.. són una mica diferents però em falta molt per aprendre! i millor així cada dia és un repte!
    Cristina: tu tasta'ls, veurás que el gust dels licors ni els trobaràs! Sinó que donen un toc suau a "no sé què és però m'agrada".
    Us he d'avisar que la massa és molt fràgil un cop cuits!
    Moltes gràcies a tots per la vostra visita, i continuo fora d'órbita encara que hagi presentat aquests óvnis. Però tornaré!
    Un petó ben gros per cada un dels que em visiteu i una abraçada afegida pels que em deixeu un comentari.
    Mglòria

    ResponElimina
  13. Ei, gràcies, guapíssima per dir que sóc la font de la teva inspiració!!!! Però em penso que tu no necessites inspirar-te en els altres per fer coses bones!
    Crec que aquesta recepta teva és fantàstica! Boníssima i molt ben presentada! Aquesta compota amb vi l'he de provar!!! I aquests pastissets amb forma rodona són ben originals!

    En veure que feies el farciment de poma em pensava que el volies presentar al Reto de Velocidad Cuchara, però veig que no ho has fet perquè no ho dius. No sé si encara ets a temps de fer-ho. T'ho dic perquè els regals eren molt interessants...

    Els rams de flors dels quadres els has brodat tu o són de compra? Perquè són maquíssims!!!
    Sempre saps com presentar bé els teus plats, amb una excel·lent escenografia, i penso que això és un art al que no arribem tots.

    Bé, que tinguis molt bona setmana!
    Petons

    ResponElimina
  14. Margarida!
    No em vulguis negar que tu no siguis font d'inspiració!!! El teu blog i molts altres (la llista és llarga) feu un treball excel·lent que crea precendent en molts altres blogs, com el meu.
    Els quadres els vaig brodar jo.. no et puc amagar rés, oi? Ja-ja-ja!!!
    Una forta abraçada, Margarida!


    He estat molt desconectada aquestes últimes setmanes.. estic estudiant, treballant, fent de mestressa de casa.. i suposo que perdent el temps de no sé ben bé quina manera, perque el temps se m'escola per les mans com si vulgues atrapar aigua. Així que no sabia rés sobre el concurs, i en vista de tots els comentaris m'he decidit a presentar la recepta! Moltes gràcies!
    A més a més de tenir uns blogs inspiradors també sou una valuosa font d'informació!

    Rosa: perdona por no haberme dado cuenta del reto antes...!!!

    ResponElimina
  15. Ostres, aquests pastissets han d'estar de vici! I les fotos t'ha quedat precioses.

    ResponElimina
  16. Si que semblen pastissos del de abans!!! M´agrada la foto en blanc i negra i els pastissos també!!!

    ResponElimina
  17. Mmmm...que buena pinta con ese azúcar por encima! Me encanta!

    ResponElimina
  18. Que bons aquests pastissets!!! Ja me guardat al recepta....uhmmm....

    ResponElimina
  19. Qué delicados pastelitos y tan lindos con esas fotos y esa campana es divina!
    Me gusta mucho la receta para guardar y sacar en un día especial!

    ResponElimina
  20. Me encantan losmpostres con manzana.Tienen una pinta deliciosa

    ResponElimina
  21. Han de quedar uns pastissets boníssims, ideals per a un berenar especial...

    ResponElimina
  22. Quins pastissets mes bons!!!Quina presentació!!!Y les fotos són espectaculars!!!

    ResponElimina
  23. Une pâtisserie magnifique! J'en mangerais bien avec un bon thé ou café.

    Bises,

    Rosa

    ResponElimina
  24. Oh, quina delícia!! Per berenar o per postres, genials!
    Petons!

    ResponElimina
  25. Quina monada de pastissets, així tan ben posats semblen part del decorat!!
    Quina delícia!! :)
    Què xula la foto antiga, amb el decorat li escau molt!
    Molts petonets bonica!!

    ResponElimina
  26. Noies! quina alegria llegir tots els vostres comentaris!
    Fa moltes setmanes que vaig fer aquesta recepta, i el record que me'n queda... és que EREN DELICIOSOS!!!
    Us animo que els proveu de fer i ja em direu!
    Una abraçada per tots,
    Mglòria

    ResponElimina
  27. Todavía no he desayunado y me presentas esta delicia, me encanta. Y la campana de cristal todo un capricho.
    Un beso

    ResponElimina
  28. Gloria! t'han quedat uns pastissets deliciosos!! tenen una pinta fabulosa!! ara mateix em venen molt de gust!! ;)
    Aquest pedestal amb campana m'encanta!!!!!
    Molts petonetsss

    ResponElimina
  29. Avui t´he descobert i ja m´he fet seguidora. Felicitats!!!, tens una pàgina meravellosa. I els pastissets, fantàstics, els faré el cap de setmana vinent.Gràcies per la teva dedicació.

    ResponElimina
  30. La entrada de hoy me encanta todita entera. Qué genialidad de dulce, además es precioso.
    Qué manos tienes para la cocina y para la fotografía.

    Besos.

    ResponElimina
  31. Mgloria!
    Felicitats per tot. Recepta, fotos, presentació y atrezzo....Un 10!
    UN petonás molt gros!

    ResponElimina
  32. Doncs sí que ens ha agradat. I MOLT!! :DD
    Aquest tipus de postres m'encanta perque són humits, dolços i 'sucosos'. Uau.

    ResponElimina
  33. Quins pastissets mes originals! I aquest farcit ha d´estar bonissim! Jo m´els menjaria per esmorzar, per començar b el dia!
    Anna

    ResponElimina
  34. Glòria! Quina monada! I estan súper ben presentats, ets molt detallista, com es nota! Ja mel's estic menjant amb la vista. Felicitats guapa! Un petò.

    ResponElimina
  35. Sou molts els que anomeneu la campana de vidre. Us explico la història: tots sabeu que tinc una àvia que és el pastisset més dolç, la meva gourmenderies predilecte, doncs un dia vam anar juntes a passejar per Cambrils i vam entrar en una botiga de decoració plena de detalls preciosos, i la meva àvia em va obsequiar amb aquesta campana. Quant recordi el nom de la botiga tornaré a deixar un comentari.

    Elena: benvinguda al blog, agraeixo molt les teves paraules, i que t'hagis decidit a deixar un comentari.

    Marta: crec que hem sigut les úniques en fer un blog i novament m'encanta compartir aquesta afició amb tu.

    Que tingueu TOTS molt bon cap de setmana!

    ResponElimina
  36. Ostres!!!! aquests Sols no els havia vist encara, m'has fet recordar els pastissets de Vinarós, encara que el farcit és diferent, però m'han vingut al cap.
    Una recepta fantàstica i una campana preciosa, felicitats per l'avia que tens, gaudeix molt d'ella, per que sembla que ella ja ho fa amb els teus dolços.
    Petonets i bon cap de setmana

    ResponElimina
  37. quins pastissets mes rebons, quines fotos mes rexules, noia ets una artista!!!! felicitats

    ResponElimina
  38. Hola Mglòria en cuanto he entrado en tu blog me he acordado rápidamente de ti. Vine a tu blog por un comentario que pusiste en el blog de Su y como he comprobado en la receta de dulce de leche, te dejé un comentario pero no pude hacerme seguidora tuya y por eso te había perdido la pista. Como te dije me encanta tu blog y lo que más me gustó en su momento fue el cariño que transmites al hablar de tu abuela. Disfruta de de ella todo lo que puedas ¡son irremplazables!. Me encantan tus recetas y ya me he hecho seguidora para no perderte la pista. Por cierto por lo que he observado creo que blog va enlazando aleatoriamente. Un beso

    ResponElimina
  39. Que lindos!, se ven pasteles deliciosos y la masa al horno nada mejor.
    Preciosas fotos!
    Besos

    ResponElimina

Moltes gràcies per la vostra visita a Gourmenderies,
Mglòria