Antes de nada quiero pedir disculpas a todos en Reto Dulce. Me he confundido de fecha de publicación. Tenia la fijación que era el dia 31! Lo siento!
Ingredientes:
- 100 grams de azúcar
- 350 grams de harina
- 200 grams de mantequilla fría y cortada a dados
- 1 huevo
- 1 cucharadita de esencia de vainilla
- caramelos de azúcar y colores variados
Elaboración:
1. Verter todos los ingredienets dentro del vaso por odren de la llista y programar: 20 segundos a velocitat 6.
2. Retirar la masa del vaso que estará desmigada. Ponerla encima de papel vegetal y hacer una bola.
3. Partir la masa en dos bolas.
4. Cada masa la estiramos entre dos hojas de papel vegetal con el rodillo de 0’6cm de grosor.
5. Guardamos la masa estirada en la nevera un mínimo de 2 horas.
6. Transcurrido este tiempo, sacamos la masa de la nevera y volvemos a pasar el rodillo por encima.
7. Cortamos las circumferencias exteriores y ponemos la galleta cortada en la bandeja de horno con papel vegetal.
8. Una vez ya esta en la galleta en la bandeja de horno, cortamos la figura central.
9. Precalentar el horno a 180º y dejamos en la nevera la bandeja con las galletas para que se enfríen durante 15 minutos.
10. Antes de poner las galletas al horno, partimos por la mitad los caramelos (es más fácil si los partimos antes de quitarles el papel). Pondremos una mitad del caramelo en el interior de las formas pequeñas. Si las partes interiores son figuras grandes, pondremos las dos mitades repartidas.
11. Hornar las galletas durante 15 minutos. Pasado este tiempo dejaremos enfriar las galletas en la misma bandeja con el papel vegetal para que el caramelo solidifique.
12. Las partes centrales de les galletes las hornearemos a 180º pero solo 13 minutos!
Espero que os guste esta receta, pero deseo aún más que el 2011 sea mejor para todos!
FELIZ y sobretodo PROSPERO 2011
Però quina cosa més preciosa... Sincerament no m'he llegit la recepta, ho deixo per més tard. Ara només puc que mirar i tornar a mirar les fotos.. Quin bon gust que has tingut per fer la presentació. Enhorabona, et felicito.
ResponEliminaEs una pena això del Reto Dulce... però qui no s'ha despistat alguna vegada. Petons guapa!
I quan entri la llum per aquests vitralls sabrem tots que ha arribat el nou any. Et desitgem el millor!
ResponEliminaTe han quedado monísimas!! Gracias por la receta! Un besazo y FELIZ AÑO!!!
ResponElimina¡Que bonitas galletas! si parecen de juguete!
ResponEliminaFeliz año también para ti!
¡Qué chulas te han quedado! Las había visto en un libro pero pensé que serían demasiado complicadas de hacer... ahora igual me animo a intentarlo.
ResponEliminaFeliz Año, Mglòria, un beso muy fuerte,
Querida Mglòria, ¡qué cosa más bonita, que cuidada y que delicada!. Te deseo mucha salud y felicidad. ¡Gracias por todos tus hermosos y cálidos comentarios!. ¡¡¡FELIZ AÑO NUEVO!!!. Un abrazote.
ResponEliminaL'autor ha eliminat aquest comentari.
ResponEliminaHappy New Year ♥
ResponEliminaMoltissimi Auguri
per uno splendido 2011
Hola MGlòria!!
ResponEliminaQuines galetes més maques!! T'han quedat fantàstiques i el muntatge de les fotos és xulíssim!!
Et desitjo el millor per a tu i tots els teus en aquest nou any que estam a punt de començar. Una abraçada mooolt forta! Paula
quines galetes! son una passada! de veritat. Crec que em faria pena tastar-ne una, o no! Molt bona entrada d'any. Molts petonets guapa
ResponEliminaboniques galetes i bonica presentació, ets una artistassaa!!! Bon Any i sort guapa!
ResponEliminaHola MGlòria! Esper que hagis començat molt be l'any! Acab d'afegir la direcció de mail al bloc (bontiberi@gmail.com) Què original, oi?? Vaig a preparar-me per anar a dinar, mentre el concert d'Any Nou de fons (és la tradició de cada any!! i que no falti!!). Un petó mooooolt fort.Paula
ResponEliminaERI, crec que no hi ha per tant. Però la veritat és que sempre m'agradat la fotografia i la reposteria, així que ara les complemento. Una abraçada ben forta!!!!
ResponEliminaLA CUINA VERMELLA, moltes felicitats pel premi d'evento photoblog, espero que comenceu l'an tant bé com l'heu acabat! Un petó!
LA CHICA DE LA CASA DE CARAMELO, cuanto me alegra poder saludarte! pruébalas porqué estan riquísimas! Son mi receta preferida de galletas de mantequilla. Un abrazo!
LUCIA, hace pocos días visité la Sagrada Família y me inspiraron para hacer estas galletas luminosas. La verdad es que las queria colgar en la ventana.. pero una vez horneadas me dí cuenta que no les había hecho el agujerito para pasar el hilo!!! Ja-ja-ja.. así que tuve que pensar una alternativa. Un abrazo!
JULIA, la verdad es que son tant simples de hacer... mucho más que las galletas decoradas con glasa. Además tu eres una experta en galletas!!!! Un superabrazo!!
IRATXE, tienes que pasarme una receta de galletas sin huevo!!! Muchas gracias por contribuir con tu trabajo llegue a t-o-d-o-s!!!
Un beso Iratxe!
STEFANIA, Sono davvero entusiasta di essere stato visitato e soprattutto di essere stato lasciato un commento. Spero di creare abbastanza dolce, per attrarre la vostra visita di nuovo. Benvenuto e Buon Anno anche a te!
PAULA, per tu també una abraçada ben forta!!! Ja parlarem que t'he d'explicar coses!
JUDITH, si sabés la teva adreça us enviaria una capsa de galetes! Llàstima que el petit encara no les pot queixalar!!! Un petó!
MONTSE, tu i la Puri feu una convinació explosiva!!! Juntes teniu una capacitat de creació que fa por!! Una abraçada, i a veure quin dia la Puri ens presenta personalment!
A todos un calido abrazo por dejar vuestro preciado comentario o opinión. Muchas gracias por estar cerca..
Mglòria
Qué galletas tan bonitas, te han quedado preciosas. Qué penita ahora comérselas...
ResponEliminaCom sempre ens sorprens!! Quina presentació més elegant i fina.
ResponEliminaNo se que dir-te més, simplement ole, ole, ole
No deixis mai de cuinar.
Petons bonica, em tens per el que necessitis
Puri desde cooking lovers
Quina preciositat Mgloria!!!! I la foto inmillorable. La presentació és molt bonica. Ja fa temps les vaig provar de fer amb massa que em sobrava de fer unes altres. El caramel se'm va cremar i no varen quedar gens maques. Veient les teves hauré de provar la teva recepta.
ResponEliminaUna abraçada......... ;)
CATIEU, la primera vegada que feia experiments a la cuina em va passar el mateix que a tu: el caramel se'm va cremar. El secret està en trossejar el caramel per la meitat i repartir-lo pel forat central. Mig caramel pels forats petits i dos mitjos caramels pels forats grans. Mentre tinguis les galetes al forn, veruàs que el caramel es va fonent i fa bombolles. És aleshores quan penses que no sortirà bé. No deixis el caramel més de 15 minuts al forn!!! Al treure-les has de deixar les galetes reposar damunt el paper vegetal i la safata sense tocar-les per rés fins que el caramel s'assenti i puguis retirar amb compte de no trencar, el ara ja: vidre!
ResponEliminaEspero haver-te servit d'ajut!
T'envio aquest cometari per e-mail perque puguis començar a fer aquestes galetes quant abans millor!
Per mi és la millor la recepta de galeta!
Un petó ben fort!!!!
Mglòria
Que la inspiració t´acompanyi sempre...precioses.
ResponEliminaAcabo de descubrir el teu web de "coses dolces" i m'he fet seguidora perquè m'agrada molt la presentació de les teves galetes i pel contingut en general.
ResponEliminaQuan renovi els enllaços l'afegiré a GUST PER LA CUINA http://www.gustperlacuina.com , el meu racó de cuina que pots visitar si així ho desitges, (no es tan selectiu com el teu) i també fer-te'n seguidora si t'agrada.
Enhorabona Glòria.
Estimada CRISTINA, tu ets precisament la que em podries explicar a mi, què he de fer per inspirar-me! Un petó beeen fort!
ResponEliminaBenvolguda MAMA, benvinguda al blog. Espero poder rebre la seva visita de nou ben aviat, i poder seguir oferint-li dolços del seu gust. Ja he entrat al seu blog, i m'han impresionat dues coses: en primer lloc vostè mateixa, que domini tant bé el sistema informàtic, i en segon lloc les seves receptes. No he pogut remediar i ja esteu inclosa en la meva llista de blogs imprescindibles! Ara tornaré per fer-me'n seguidora! Una abraçada,
Mglòria
Qué simpáticas galletas!!!! Gloria yo también estoy encantada de haber descubierto tu blog. Te mando un beso fuerte y Feliz Año!
ResponEliminaQue monadaaaaa...aquí las he visto! Que tu me invitas y encantado de venir y bueno que me encantan las fotos!
ResponElimina