Focaccia d'orenga i tomàquet cherry {Repte 3x4}




La focaccia d'orenga em xifla!
I els tomàquets cherry em semblen bombons!
Així que ja venia a ser hora d'aparellar-los.



INGREDIENTS:
  • 1/2 kg de tomàquets cherry ecològics
  • oli
  • sal
  • 200 grams de llet
  • 60 grams d'oli
  • 25 grams de llevat fresc
  • 1 culleradeta de sal
  • 4 cullerades soperes d'orange
  • 400 grams de farina de força
  • 1 branqueta de romaní
ESCALIVAR ELS TOMÀQUETS CHERRY
  1. Pre-escalfar el forn a 220º
  2. Rentar els tomàquets amb aigua, assecar-los una mica i posar-los en una safata. Amanir amb oli i sal.
  3. Coure durant 30 minuts.
  4. Un cop cuits, deixa refredar i escòrrer. Reservar.
PREPARACIÓ DE LA FOCACCIA
Sempre adapto la recepta de la Marta Carnicero, del seu llibre La Cuina del Thermomix.
  1. Afegir la llet i l'oli al vas de la thermomix: 2 minuts, a 37º i velocitat 2.
  2. Afegir el llevat esmicolat i la sal: 10 segons a velocitat 4.
  3. Afegir la farina i l'orenga: barrejar 10 segons a velocitat 6.
  4. Programar 2 minuts a velocitat espiga.
  5. Retirar la massa del vas i amb les mans untades d'oli estirar la massa dins un motlle prèviament untat amb oli.
  6. Deixar reposar una hora, fora de corrents d'aire i la massa tapada amb un drap de cotó.
  7. Pre-escalfar el forn a 200ºC.
  8. Escampar per damunt la massa els tomàquets cherry cuits i reservats. 
  9. Regar la focaccia amb un raig d'oli i unes escates de sal.
  10. Coure a 200ºC uns 30 minuts.









El resultat és una parella benavinguda, que ben bé acompanyada d'una mica d'amanida i peix a la brasa poden completar un àpat informal o un picnic.




Aquesta recepta la cedeixo al recull que la Maragda està fent al seu blog pel repte 3x4.
Us invito a conèixer aquesta proposta solidaria clicant aquí.
I si vols veure quina altra recepta he preparat per aquest projecte, clica aquí.



Desitjo que us hagi agradat, i que us animeu a participar-hi!



23 comentaris:

  1. Glorieta, please!! No ens posis aquestes coses a l'hora de dinar!! Quina salivera... així que et xifla la focaccia d'orenga? No sé perquè però ens ho podíem imaginar, quina delícia que has fet! A disfrutar-la, doncs! Petonets, guapa.

    ResponElimina
  2. M'encanta la focaccia! Jo la he fet a vegades amb tomàquets cherry i orenga i la combinació queda fantàstica! El que no he fet mai són els tomàquets cherry escalivats, però estic segura que han de quedar boníssims, ho prenc en compte pel pròxim cop.
    Petons maca

    ResponElimina
  3. A mi tambien me gusta mucho la focaccia y el orégano pero prefiero los tomatitos secos, manias de cada una ;)
    Besitos!!!

    ResponElimina
  4. ¡No me lo puedo creer, hemos hecho lo mismo!, en casa nos encanta la focaccia, especialmente con ajo y romero y esta de orégano y tomate ¡tiene una pinta super deliciosa!. Me encantan las fotos, me encanta también ese mantel rojo ¡qué cosa más bonita!, ¿lo has hecho tu? y aunque creo que ya te lo he dicho, el look del blog, ¡me fascina!. Un besote guapa y feliz fin de semana.

    www.cocinaamiga.com

    ResponElimina
  5. Hola guapiiissima!!! que tal l'estiu??? jo ja fa dies que corro per aquí :) Quina focaccia més bona, sí que es veritat que els cherrys semblen bombonets...En faig moltes vegades, es una recepta molt agraída amb tota mena d'ingredients. Les fotos espectaculars, com sempre!!!

    Molts petonets

    ResponElimina
  6. Que deliciosa focaccia además de bonita. Una presentación impecable. Me gustan tus fotografías :)

    Un besito

    ResponElimina
  7. Quina pinta Glòria!! Y les fotos... Una meravella!!
    Un petonàs!!

    ResponElimina
  8. Ay nena del meu cor!!!! Jo els aparello fa molt perque em porten boixa aquestes foccacies!!! molt!!! i te una fila fantàstica, aquesta massa queda anotada!!! la propera porto jo el vi! Petonas!

    ResponElimina
  9. Tot un detall, escalivar els tomàquets, MGlòria, segur que guanya molt la focaccia. Quan dius 4 cullerades d'orange, et refereixes a suc de taronja? De les fotos només dir, que son precioses. Petonets i bon cap de setmana.

    ResponElimina
  10. I tant que m'ha agradat!!! La focaccia ens encanta a casa!!!! És una de les delícies italianes preferides!!!!
    Petonets,
    Olga

    ResponElimina
  11. T'ha quedar sensacional!, super esponjosa, i segur que molt gustosa amb el tomàquet i l'orenga.
    A mi la focaccia m'encanta, mes que la pizza!

    ResponElimina
  12. Menuda focaccia mas especial. Y esas fotos preciosas, una luz que me encanta. Por cierto menuda envidia me han dado Nani y Elena de vuestro encuentro este verano¡¡. ¿Vendrás el fin de semana del 4-6 a Tarragona?. Ya me contarás si es así. Bss

    Virginia "weet and sour"

    ResponElimina
  13. Hola reina!! Aquest focaccia fa una pinta sensacional, i aquest tomàquets cherrys escalivats han d'estar de vici... ja en podries haver portat un trosset ahir, no? :P Un plaer conèixer-te, em va fer moltíssima il·lusió!!
    Petons
    Sandra

    ResponElimina
  14. M' encanta la focaccia y amb als tomaquets i las herbes.... Per esmorzar, dinar o sopar..... Jo la vuy ja!!!
    Petonets

    ResponElimina
  15. I no t' he dit res de las fotos. Quin fallo. Son maravellosas, i estic d' acord amb la Virginia, la llum es una passada!!!

    ResponElimina
  16. A veure si en puc tastar una mica...vaja en això no s'arriba! És que fa una pinta!

    ResponElimina
  17. Hola, guapa! Ja he arribat aquí, jijiji!!! és que el tema fotogràfic a Flickr em té també un xic ocupada i no arribo a l'hora a per tot arreu, sort dels recordatoris al correu electrònic, que queden les entrades allí pendents de llegir i comentar, així és més fàcil arribar una mica a tots.
    No ser si ho has vist, però jo fa poc que he publicat una pizza amb tomàquets cherry i queden riquíssims, oi? Una recepta boníssima, moltes gracies per compartir-ho, m'agrada veure't per aquí :) Les fotos, precioses, com sempre, i l'atrezzo genial, les copes són maquíssimes, i el tapete ja no et dic res. La meva àvia en feia de tapetes de ganxet, jo en tinc un fet per ella, l'hauria de fer sortir algun dia a les meves fotos.

    Bé, guapa, espero que estiguis molt bé, una fortíssima abraçada. Bona setmana!!!

    ResponElimina
  18. T'odio, t'odio, t'odiooooooo.... a sobre de fer una focaccia boníssima ens la poses tan ben presentada i tan ben fotografiada que trencaríem la pantalla per agafar-ne un trosset!!! Això no és faaaaa.
    Mira t'ho perdono perquè et dius com jo i som veines... que sinó, heheh
    PTNTS
    Dolça

    ResponElimina
  19. Quina pinta Gloria.. i les fotos t'han sortit estupendes..un petonet..

    ResponElimina
  20. Que rica se ve, me encantan las focaccias, les va cualquier cosa! te ha quedado genial,y las fotos preciosas!

    ResponElimina
  21. M'encanten les focaccies! la teva te una pinta espectacular i molt esponjosa!
    Petons

    ResponElimina
  22. Té una pinta genial! L'haurem de probar! Gràcies. Tens un blog molt maco!

    ResponElimina

Moltes gràcies per la vostra visita a Gourmenderies,
Mglòria