La focaccia d'orenga em xifla!
I els tomàquets cherry em semblen bombons!
Així que ja venia a ser hora d'aparellar-los.
INGREDIENTS:
- 1/2 kg de tomàquets cherry ecològics
- oli
- sal
- 200 grams de llet
- 60 grams d'oli
- 25 grams de llevat fresc
- 1 culleradeta de sal
- 4 cullerades soperes d'orange
- 400 grams de farina de força
- 1 branqueta de romaní
ESCALIVAR ELS TOMÀQUETS CHERRY
- Pre-escalfar el forn a 220º
- Rentar els tomàquets amb aigua, assecar-los una mica i posar-los en una safata. Amanir amb oli i sal.
- Coure durant 30 minuts.
- Un cop cuits, deixa refredar i escòrrer. Reservar.
PREPARACIÓ DE LA FOCACCIA
Sempre adapto la recepta de la Marta Carnicero, del seu llibre La Cuina del Thermomix.
- Afegir la llet i l'oli al vas de la thermomix: 2 minuts, a 37º i velocitat 2.
- Afegir el llevat esmicolat i la sal: 10 segons a velocitat 4.
- Afegir la farina i l'orenga: barrejar 10 segons a velocitat 6.
- Programar 2 minuts a velocitat espiga.
- Retirar la massa del vas i amb les mans untades d'oli estirar la massa dins un motlle prèviament untat amb oli.
- Deixar reposar una hora, fora de corrents d'aire i la massa tapada amb un drap de cotó.
- Pre-escalfar el forn a 200ºC.
- Escampar per damunt la massa els tomàquets cherry cuits i reservats.
- Regar la focaccia amb un raig d'oli i unes escates de sal.
- Coure a 200ºC uns 30 minuts.
El resultat és una parella benavinguda, que ben bé acompanyada d'una mica d'amanida i peix a la brasa poden completar un àpat informal o un picnic.
Us invito a conèixer aquesta proposta solidaria clicant aquí.
I si vols veure quina altra recepta he preparat per aquest projecte, clica aquí.
Desitjo que us hagi agradat, i que us animeu a participar-hi!
Glorieta, please!! No ens posis aquestes coses a l'hora de dinar!! Quina salivera... així que et xifla la focaccia d'orenga? No sé perquè però ens ho podíem imaginar, quina delícia que has fet! A disfrutar-la, doncs! Petonets, guapa.
ResponEliminaM'encanta la focaccia! Jo la he fet a vegades amb tomàquets cherry i orenga i la combinació queda fantàstica! El que no he fet mai són els tomàquets cherry escalivats, però estic segura que han de quedar boníssims, ho prenc en compte pel pròxim cop.
ResponEliminaPetons maca
A mi tambien me gusta mucho la focaccia y el orégano pero prefiero los tomatitos secos, manias de cada una ;)
ResponEliminaBesitos!!!
Ohhhh que delicia y que preciosas fotos
ResponEliminaBss
¡No me lo puedo creer, hemos hecho lo mismo!, en casa nos encanta la focaccia, especialmente con ajo y romero y esta de orégano y tomate ¡tiene una pinta super deliciosa!. Me encantan las fotos, me encanta también ese mantel rojo ¡qué cosa más bonita!, ¿lo has hecho tu? y aunque creo que ya te lo he dicho, el look del blog, ¡me fascina!. Un besote guapa y feliz fin de semana.
ResponEliminawww.cocinaamiga.com
Hola guapiiissima!!! que tal l'estiu??? jo ja fa dies que corro per aquí :) Quina focaccia més bona, sí que es veritat que els cherrys semblen bombonets...En faig moltes vegades, es una recepta molt agraída amb tota mena d'ingredients. Les fotos espectaculars, com sempre!!!
ResponEliminaMolts petonets
Que deliciosa focaccia además de bonita. Una presentación impecable. Me gustan tus fotografías :)
ResponEliminaUn besito
Quina pinta Glòria!! Y les fotos... Una meravella!!
ResponEliminaUn petonàs!!
Ay nena del meu cor!!!! Jo els aparello fa molt perque em porten boixa aquestes foccacies!!! molt!!! i te una fila fantàstica, aquesta massa queda anotada!!! la propera porto jo el vi! Petonas!
ResponEliminaTot un detall, escalivar els tomàquets, MGlòria, segur que guanya molt la focaccia. Quan dius 4 cullerades d'orange, et refereixes a suc de taronja? De les fotos només dir, que son precioses. Petonets i bon cap de setmana.
ResponEliminaI tant que m'ha agradat!!! La focaccia ens encanta a casa!!!! És una de les delícies italianes preferides!!!!
ResponEliminaPetonets,
Olga
T'ha quedar sensacional!, super esponjosa, i segur que molt gustosa amb el tomàquet i l'orenga.
ResponEliminaA mi la focaccia m'encanta, mes que la pizza!
Menuda focaccia mas especial. Y esas fotos preciosas, una luz que me encanta. Por cierto menuda envidia me han dado Nani y Elena de vuestro encuentro este verano¡¡. ¿Vendrás el fin de semana del 4-6 a Tarragona?. Ya me contarás si es así. Bss
ResponEliminaVirginia "weet and sour"
Hola reina!! Aquest focaccia fa una pinta sensacional, i aquest tomàquets cherrys escalivats han d'estar de vici... ja en podries haver portat un trosset ahir, no? :P Un plaer conèixer-te, em va fer moltíssima il·lusió!!
ResponEliminaPetons
Sandra
M' encanta la focaccia y amb als tomaquets i las herbes.... Per esmorzar, dinar o sopar..... Jo la vuy ja!!!
ResponEliminaPetonets
I no t' he dit res de las fotos. Quin fallo. Son maravellosas, i estic d' acord amb la Virginia, la llum es una passada!!!
ResponEliminaA veure si en puc tastar una mica...vaja en això no s'arriba! És que fa una pinta!
ResponEliminaHola, guapa! Ja he arribat aquí, jijiji!!! és que el tema fotogràfic a Flickr em té també un xic ocupada i no arribo a l'hora a per tot arreu, sort dels recordatoris al correu electrònic, que queden les entrades allí pendents de llegir i comentar, així és més fàcil arribar una mica a tots.
ResponEliminaNo ser si ho has vist, però jo fa poc que he publicat una pizza amb tomàquets cherry i queden riquíssims, oi? Una recepta boníssima, moltes gracies per compartir-ho, m'agrada veure't per aquí :) Les fotos, precioses, com sempre, i l'atrezzo genial, les copes són maquíssimes, i el tapete ja no et dic res. La meva àvia en feia de tapetes de ganxet, jo en tinc un fet per ella, l'hauria de fer sortir algun dia a les meves fotos.
Bé, guapa, espero que estiguis molt bé, una fortíssima abraçada. Bona setmana!!!
T'odio, t'odio, t'odiooooooo.... a sobre de fer una focaccia boníssima ens la poses tan ben presentada i tan ben fotografiada que trencaríem la pantalla per agafar-ne un trosset!!! Això no és faaaaa.
ResponEliminaMira t'ho perdono perquè et dius com jo i som veines... que sinó, heheh
PTNTS
Dolça
Quina pinta Gloria.. i les fotos t'han sortit estupendes..un petonet..
ResponEliminaQue rica se ve, me encantan las focaccias, les va cualquier cosa! te ha quedado genial,y las fotos preciosas!
ResponEliminaM'encanten les focaccies! la teva te una pinta espectacular i molt esponjosa!
ResponEliminaPetons
Té una pinta genial! L'haurem de probar! Gràcies. Tens un blog molt maco!
ResponElimina