Em fa l'efecte que enguany volem que arribi JA la primavera.
Cadascú de nosaltres té els seus motius.
Per mi el mes de març esdevé molt especial: la seva llum és molt més intensa, té una tonalitat especial que em fa mirar la resta de coses amb un punt de vista diferent, més sensible.
El primer cant de la merla diumenge passat al jardí, l'om que despunta brots verds, la glicinia a punt d'esclatar, la primera rossella, una formiga al dormitori, els rosers amb fulles granates per la seva tendresa... són senyals inequívocs de que s'acosta. I m'agrada molt observar d'aprop tots aquests canvis que passen al meu entorn al llarg de les estacions.
Ja espero amb candeletes la florida dels cirerers. I en especial enguany que m'agradaria esplaïar-me fotografiant-los amb un projecte que tinc en ment. No sé si mai arribarà a ser públic, però encara que la decisió no depén de mi, m'agradaria fer-lo per disfrutar del moment compartint la meva afició amb gent que aprecio i admiro.
Potser per aquestes ganes que tinc de primavera, avui us porto aquestes tartaletes de pètals de poma que semblen roses.
És una recepta feta expressament per a LA TAVELLA.
Tot el que són projectes socials destinats a ajudar a la gent em toquen la fibra sensible i em resulta difícil renunciar-hi. Em sembla que ells ja jo saben, i per això em demanen la seva col·laboració... ; P
Per aquest motiu vaig rebre una de les seves cistelles mixtes ecològiques que podeu comprar aquí.
I amb els seus productes vaig cuinar:
- Una amanida amb vinagreta de taronja
- Una quiche de bròquil
- Una crema de verdures
- Uns farcells de col
I encara queda per publicar una última recepta amb els ingredients de la cistella ecològica de LA TAVELLA, que és molt especial que en els propers dies us mostraré.
De moment us deixo amb aquestes tartaletes perque aneu fent paladar.
Els pètals de poma:
- 5 pomes ecològiques
- uns 60 ml de suc de llimona
- 3 llimones tallades per la meitat
- 500 grams de sucre
- aigua
- Posar a bullir 1 litre d'aigua junt amb el suc de llimona i el sucre. Deixar coure fins que el sucre es dissolgui. S'haurà convertit en un almíbar. Retirar del foc i tapar amb paper de forn.
- Treure el cor de les pomes. Pelar les pomes parcialment i fregar mitja llimona per tota la poma. Exprèmer una mica del suc de les llimones per damunt del cor.
- Tallar les pomes a rodanxes fines i anar-les posant dins de l'almíbar.
- Deixar reposar les rodanxes de poma en l'almíbar uns 40 minuts.
- Cada rodanxa de poma la tallarem per la meitat, i anirem enrotllant meitats intercaladament de tal manera que acabin conformant una rosa (fixeu-vos en com queda formada la rosa en les imatges inferiors).
Per la crema d'aranja:
- 250 grams de sucre glas
- la ratlladura d'una aranja ecològica
- 200 grams de suc d'aranja ecològica
- 120 grams de mantega
- 4 ous ecològics
Elaboració tradicional:
- En uns cassola posar el suc, la ratlladura, el sucre, els ous i barregeu.
- Afegir la mantega i posar la cassola a foc suau. Remanar.
- Augmentar el foc i no deixar de remanar fins que la mescla comença agafar consistència de gelea.
- Estarà la crema feta quant aquesta napi la base d'una cullera.
- Envasar i guardar a la nevera durant un mes. Si esterilitzem els pots la seva conservació pot ser més llarga.
Elaboració amb la thermomix:
- Posar tots els ingredients en el vas seguint aquest ordre: sucre, ratlladura, suc, mantega i ous.
- Programar: 20 minuts a 90º i velocitat 4.
- Envasar i guardar a la nevera durant un mes. Si esterilitzem els pots la seva conservació pot ser més llarga.
Saps com esterilitzar pots de vidre? Aquí t'ho explico.
Montatge de la tartaleta:
- un paquet de pasta brisa
- la crema d'aranja
- pètals de poma
- Tallar la pasta brisa i posar-la dins el motlle pressionant bé la base i les parets.
- Folrar la pasta brisa amb paper d'alumini i cobrir la base amb fessols crus.
- Coure al forn durant 5 minuts un cop assolida la temperatura de 200º.
- Retirar els fessols crus i l'alumini de les tartaletes i tornar-les a enfornar per coure 5 minuts més a 200º.
- Un cop les tartaletes són fredes farcir de la crema d'aranja, adornar amb els pètals de poma i coure al forn amb ventilació, 20 minuts a 200º.
La tartaleta es pot menjar tèbia o freda.
I és la conservarem a la nevera si no l'hem de mejar al cap de poca estona.
Quan la primavera
obri les finestres al món
i l'ompli de verdors noves
i fulles tendres,
desitjo a tothom
l'esguard ple d'amor
per veure més bé
tanta bellesa.
Jaume Marín
Per que la il·lusió és el motor de la vida.
A mi m'ocurrix el mateix amb març, la llum m'agrada moltíssim i m'anima molt.
ResponEliminaLes pomes es veuen delicioses, amb una presentació molt fina. La crema d'aranja té un color intens preciós. Jo solamente he fet de taronja, però pot ser m'anime amb altres cítrics.
Besets
Bea de Bocados Divinos
Ohhhhhh cada vegada m'enamoro mes del teu blog, les fotos són fantàstiques i amb aquestes receptes em robes el cor. Quina delícia, la crema, la poma decorant la tartaleta, totalment deliciós!!!!!
ResponEliminaJo sempre tinc ganes que arribi la primavera i sobre tot l'estiu, quines ganes.
Petonets maca
Qué ricura de tartaletas. Me encantan estos pétalos de manzana, qué cosa tan bonita y delicada. Tus fotos me fascinan, qué coloridooo. Besotes preciosa.
ResponEliminawww.cocinaamiga.com
genial la receta y las fotos ,es irresistible venir a verte
ResponEliminapeto
Esa crema de pomelo me dejó loca y esas fotos Gloria, me encanta venir a verte, siempre salgo sorprendida, todo es tan lindo.
ResponEliminaBesos.
Bon dia maca!!!
ResponEliminaQue si!!! que ja olorem primavera per on sigui, l´altra día vaig sortir al capvespre a regar les flor i sentia ocellets oh!!! vaig pensar....ja la tenim aprop.
El que no tinc aprop son les teves flors, per mi son com a pomes al forn amb personalitat, i molta personalitat, acompanyades d´aquesta mena de orange curd que m´encanta i que vaig fer el cap de setmana passat.
També espero, que i ja fet alguna, veure florir certs arbres per fer fotos....si dius que tens projecte al cap....habemus projecte segur!!! :))) Petonets maca i bon cds.
Que alegría de color, ya apetece la primavera verdad. Una deliciosa receta, me encanta pasar por aquí. Un besote guapa
ResponEliminaA més de bones, és que queden precioses, aquestes pastetes!! Quines fotos, es mengen soles.
ResponEliminaPreciòs, Glòria!!! M'encanta la recepta, boníssima, i molt la composició de les fotografies. Enhorabona per la feina que estàs fent! i m'agradaria veure aquest projecte, però entenc el que vols dir que no depèn de tu.
ResponEliminaUna forta abraçada, bonica, i que passis molt bon cap de setmana!
Quins pastisets més bons!!
ResponEliminaJo tinc els pruners plens, plens de flors... olora tot el carrer a dolç.
Bon cap de setmana!
¿Tienes una glicina? me encantan!!! me voy a verte y le hacemos unas fotos juntas o a los cerezos o a lo que quieras ;)
ResponEliminaTengo una receta pendiente en la que tambien he incluido una crema de cítrico ¿conectada?
Feliz fin de semana ¡muak!!!
QUE BONITOOOO,TODOOOO!Me encanta:las tartaletas,las fotografías,la presentación,todooo!Maravillosas manos y benditos ojos tienes para hacer posible ver tanto arte!!!!
ResponEliminaM'he passejat per l'entrada, amunt i avall unes quantes vegades i m'has deixat com sempre... embadalida.
ResponEliminaI per fer-me passar l'embadaliment estic copiant-te la crema d'atranja.
PTNTS
Dolça
Són boníssimes aquestes receptes de pomes. Jo ho hauré de deixar per l'any que ve, m'enbolico en altres cases i ja no he tingut temps. Petons.
ResponEliminaCom sempre unes fotos precioses.
Bonisimes tartaletes i precioses fotos!! Un peto!
ResponEliminaEstos bocados tienen que ser una delicia, seguro, la crema ácida y esos pétalos de manzana... precioso y seguro que pura delicia. Besos.
ResponEliminaGlòria...quines fotos tan boniques!!!! m'encanten! i la melmelada d'aranja es quelcom que m'agrdadarà molt fer doncs la trobo una fruita molt bona.
ResponEliminaNo sé si has tingut oportunitat de veure al meu concurs...m'agradaria molt veure-t'hi!
Un petò i bona setmana!
Qué cosa más buena, Gloria. Preciosas las fotos, la presentación, la receta, todo. Me tienes alucinada.
ResponEliminaMmmmm, quina preciositat de tartaletes! m'encanta la forma de guarnir-les amb la poma, com si fossin els remolins d'un cupcake (i encara em fa venir més gana ;-)
ResponEliminaMaquísimes les fotos, per cert (tota una explosió primaveral!)