Tal i com us explicava en l'anterior entrada que podeu veure aquí, segueixo amb el ventall de possibilitats que ens oferta la caixa ecològica de La Tavella.
Us recordo que La Tavella pertany a la fundació Viver Bell-lloc, entitat sense lucre dirigida a oferir una alternativa laboral a persones amb risc d'exclusió.
I és que tinc una sensibilitat especial pels projectes construits per ajudar a d'altres persones. I espero en un futur poder seguir creixent amb projectes que m'omplin com a persona. Cada dia crec més en l'intercanvi de favors com a acte altruista i solidari.
El menú d'avui està compost per:
amanida amb taronja i vinagreta de cítrics,
i una quiche de bròquil.
És un menú ideal per un sopar, ja que ens aporta la ració de verdures a través de l'amanida i la quiche, els hidrats de carboni a través de la massa de la quiche, i les proteïnes a través dels fessols i els fruits secs. I la taronja com a ració de fruita. Podem acabar aquest plat fent de postres un iogurt.
El broquil és una verdura que conté molts antioxidants, que convé coure al vapor per conservar totes les seves propietats. Habitualment la consumeixo acompanyada de fessols passats per la paella fins que quedin torradets i cruixents, així que convertir-ho tot en una quiche era una solució pràctica per donar un altre aire a un plat ben casolà i típic de casa.
AMANIDA AMB VINAGRETA DE CÍTRICS
Ingredients per a 6 persones:
- un enciam roure ecològic
- 1 paquet de canongens
- 6+1 taronges ecològiques
- un grapat d'avellanes DO Reus torrades i pelades
- un grapat de festucs pelats
- sal
- oli
Elaboració:
- Netegem l'enciam sota el raig d'aigua freda, netejant fulla per fulla. Escorrem, trossegem i repartim pels 6 plats.
- Netejem els canongens i els afegim als plats.
- Pelem les 6 taronges i en separem els grills, distribuint uniformement pels plats.
- Preparar la vinagreta: Ratllem la pell d'una taronja i la reservem a la picadora. Expremem el suc d'1 taronja i la posem a la picadora. Afegim l'oli d'oliva tenint en compte que la proporció és: 1 part de suc de taronja + 2 parts d'oli. Hi afegim la sal i els fruits secs. Ho triturem fins que quedin trossejats els fruits secs.
- Repartim la vinagreta pels 6 plats.
Conservació: la resta de la vinagreta la podem guardar a la nevera durant 3 dies, dins un pot de vidre ben tancat, però cal tenir en compte que les vitàmines del suc de taronja s'esfumaran!
QUICHE DE BROQUIL, FESSOLS I MATÓ
Ingredients:
- 1 bròquil ecològic
- 330 grams de fessols cuits
- 1 massa rodona de pasta de full de 230 grams
- 250 grams de mató
- 200 ml de nata
- 3 ous ecològics
- oli, sal i pebre
Elaboració:
- Coure al vapor el bròquil net durant uns 25 minuts. (En vaig reservar el tronc per fer la crema de verdures, veure aquí)
- Saltejar els fessols a la paella amb una mica d'oli fins que quedin una mica torradets.
- Batre els ous amb la nata, el mató, el pebre i la sal. Si ho fas amb la Thermomix: 10 segons a velocitat 4.
- Calentar el forn a 200º.
- Estendre la pasta de full damunt un motlle de base desmotllable. Punxar la base amb una forquilla. Cobrir el seu interior amb paper d'alumini pressionant bé les parets. Coure 10 minuts. Retirar el paper d'alumini i coure 5 mintus més.
- Barrejar els fessols amb el batut i omplir el motlle. Repartir el bròquil per tota la quiche.
- Coure a 200º durant 30 minuts.
Viure és sentir
i el millor: compartir
***
Així que col·labora en
aquest projecte d'integració social
que a més a més vetlla per la teva salut.
Que rico menú, la vinagreta me encantó, adoro las ensaladas con frutas, la voy a probar.
ResponEliminaBesitos amiga.
Ole tu!!! jo ja puc venir!!! menjo cada dia amanides i verdura. L´amanida es fresca, colorida i gens avorrida, aquesta vinagreta la he fet amb un xic de vinagre blanc.
ResponEliminaLa quiche la trobo genial i original, això s´ha de probar, ahir em vaig acabar el mató...tornarem a comprar:)) Petó!
Glòria, espectacular! quines fotos! tenen tant de color, i l'amanida es veu tant refrescant, que tot i el fred d'aquests dies ja emvenen ganes de probar-la!
ResponElimina¡DELICIOSO!. Besotes guapa,
ResponEliminawww.cocinaamiga.com
Una perfecta paleta de color, que bien quedan los complementarios juntos :)
ResponEliminaUn besote!!!
Ai, Glòria, que bo!!!!!!!!!!! Uns fotos que parlen per si soles, quina bona pinta tot, i que fresc es veu.
ResponEliminaEstic amb el tema del meu bloc, del canvi una mica d'orientació, bé, amb la mateixa línea però amb toc diferent. Hem d'anar fent coses que ens facin sentir bé, això és el més important.
Una forta abraçada, i espero la següent entrada amb ganes!
Gemma,
ResponEliminaEm sembla fantastic el que dius sobre el canvi d'orientació del teu blog.
Jo vaig estar molt de temps navegant a la boira sense trobar el meu cami, sense saber ben be que buscava. Pero volia algo que m'omplis mes com a persona. Mica en mica estic fent aquest canvi, es un proces de maduracio del blog, i es positiu.
Aixi que prent-ho calma. No vulguis ser com ningu. Sigues tu mateixa, i el blog et treura el millor de tu mateixa.
M'agrada molt el que dius en el comentari. És intens i lloable!
Una forta abraçada!
Me encanta Gloria, esa naranja está dicindo cómeme, se sale de la pantalla.
ResponEliminaBesos
Esther
Unes receptes ben sanes Glòria!! La quiche m'ha conquistat!! El broquil m'encanta i amb el toc de mató ha de quedar molt melós!!
ResponEliminaUnes fotos precioses!! Diuen menja'm!!
Petonets. MAR, de EQNME
Gloria fijate que me gusta la quiche, pero hoy me quedo con la ensalada tan bien compuesta y esa vinagreta. Me parece sencilla y lo mas. Bss
ResponEliminaVirginia "sweet and sour"
Una quiche sempre entra bé. Petons.
ResponEliminaL'amanida és molt fresca, i aqueta quiche amb bròquil m'ha captivat, ha de ser estupenda!! Me l'apunto. Amb productes de la Tavella es poden fer coses sanes i boníssimes.
ResponEliminaAmb l'amaninada dones un toc de frescor a les menges pesentes i carregades de les èpoques fredes, molt bona!!
ResponEliminaPerò la quiche m'ha encantat, això que jo no sóc massa de bròquil!!!
PTNTS
Dolça/Glòria
Una nova genialitat! Excel·lent proposta Mglòria :)
ResponElimina