Fa dies que vaig atrasada d’aquesta publicació de Ventanas Verdes, pero per fi arriba amb tota la meva il·lusió que em desperta aquest repte mensual.
I en especial per que la primera vegada que vaig sentir en la possibilitat de fer un pastisseria substituint els ous per llavors de lli, em va semblar que era algo completament inverosimil!
Han passat els dies i ja no recordo qui d’elles va proposar el repte, pero diria que va ser la Kako, qui precisament va ser qui em va explicar com fer les substitucions en practicament qualsevol recepta. Però anem a repassar les seves receptes de les meves companyes blocaires:
- En guete
- Natural de la Tierra esta de vacaciones (Mua!)
- Cocinando con mi Carmela, que pronto publicará su receta, pues anda liada con su nuevo blog: Luisa Morón Fotografía
Jo us porto una recepta feta amb platans ecològics i coco del super… he intentat utilizar els ingredients més sans i ecològics possibles. Però us passo a explicar la recepta:
Ingredients:
- 100 ml d’oli d’oliva
- 250 gr de farina integral
- 1 i 1/2 culleradeta de llevat en pols
- 150 grams de panela
- 2 culleradetes de lli i 4 cullerades soperes d’aigua calenta
- 25 grams de coco sec ratllat
- 2 platans madurs
- 125 ml de llet (substituible per llet de soja)
- 1 culleradeta de vainilla en pols
L’elaboració és molt senzilla:
1. Pre-escalfar el forn a 180º C.
2. Untar les parets d’un motlle rectangular amb oli, i folrar-lo amb paper vegetal.
3. En bol gran tamisar: la farina y el llevat.
4. Afegir-hi la panela, el coco i la vainilla.
5. Barrejar les llavors de lli triturades (amb la thermomix: 1-2 minuts a velocitat 10) amb 4 cullerades soperes d’aigua calenta. Remanar bé i deixar reposar uns minuts. Veureu com al cap d’una estona, aquest agafa una textura gelatinosa semblant a la clara d’ou (gracias Kako! ) = clara d’ou vegetal
6. En un altre bol barrejar: la clara d’ou vegetal, l’oli, els platans aixefats i la llet.
7. Abocar la massa humida al bol on hi ha la barreja de la farina i mesclar tot fins que quedi uniforme.
8. Omplir el motlle, aplanar la superficie i enfornar a mitja alçada durant uns 50 minuts (vigileu que no tots els forns són iguals!)
9. Un cop cuit i havent comprovar la seva cocció -punxant el centre amb un fiador que ha de sortir sec-, retireu el motlle del forn i el deixeu damunt la reixeta durant 15 minuts.
10. Passat aquest temps ja es pot desmotllar i continuar deixar refredar damunt la reixeta fins que estigui completament fred per servir. Abans de portar a taula decorar discretament amb sucre llustre.
Aquesta recepta li dedico a la Iratxe, perque de sempre que la conec, la seva cuina per al·lèrgics i intolerants, m’ha semblat molt interessant. I per ser com és!
També us vull donar les gràcies a tots els que heu passat a donar-me paraules de consol Pels últims esdeveniments recents. Cada vegada que decideixo dedicar més temps al blog, surgeixen noves coses. Seguiré publicant receptes, volia encetar el meu apartat de labors, perque pocs de vosaltres sabeu que fa més anys que faig labors que no pas cuinar, però potser aquest racó haurà d’esperar ara que tinc una amiga que necessita el suport de la gent que se l’estima. Apreciava tan al Pere com a la seva família i miraré de fer el que estigui en les meves mans per fer més suportable la situació.
Quant sàpiga algo dels resultats de l’examens ja us els diré, encara que em temo que passaré molta vergonya…
Però per tot el demés:
MOLTES GRÀCIES DE TOT COR!
Ole!!! bocabadada em deixes amb aquest pa de pessic o cake!!! em posava ara mateix a fer-lo! Tin c que comprar la panela, lli i coco en pold... ho no podré fer-ho. m´ha encantat!!! petonets
ResponEliminaQue preciosidad de entrada!! La receta de lo más novedosa para mí, nunca he utilizado esos ingredientes como el lino o la panela, pero has despertado mi curiosidad!!
ResponEliminaLas fotos bellísimas y esa báscula es una monada, me encanta!!!
Besos guapa y mucha suerte!!! Ánimo!!!
Quina cosa més maca per favor! m'agradat tan la receta com les fotos, quina deliçia!
ResponEliminaPetons
tremendamente buena,sana,y ecologica esta receta y ademas de un despliegue fotografico brutal¡¡
ResponEliminapeto
Te n'has sortit molt bé, Mglória!
ResponEliminaNo descarto hacerla esta misma tarde, estaba guardando plátanos maduros para hacer una tarta...
ResponEliminaTiene muy buena pinta!
Que bona que ha de ser...uns ingredients realment diferents als habituals pero que penso provar el mes aviat possible, m'agrada la textura....petonets
ResponEliminaMi niña de foto y nunca mejor dicho. El banana bread es uno de mis favoritos, si a ello le añadimos coco, uhmmm una delicia. Un besote muy grande y desconecta :)
ResponEliminaUn post precioso, con unas fotos divinas :) Ya sabes que yo espero ese rincón de tus labores con muchiiiiisimas ganas pero tenemos mucho tiempo por delante, ahora son otras las cosas que te requieren.
ResponEliminaMuchos besos!!!!
¡Qué sorpresa tan grande, TAN GRANDE!, mira que estaba pendiente, esperando a ver qué maravilla nos traías y me encuentro con esta delicia de bizcocho ¡absolutamente fantástico, qué textura; puedo sentir el olor e imaginar el sabor... qué rico, qué ricooo, yo quiero un trozo!. ¡Preciosas las fotos!. Muchas gracias guapísima por la dedicatoria, me he emocionado muchísimo, ¡qué alegría!. Te mando un beso y un abrazo y espero que te encuentres bien, ¡mucho ánimo!.
ResponEliminaEspero salgas muy bien en ese examen, guapa!!! y muchos ánimos, eh?
ResponEliminaMuy buena pinta tiene ese bizcocho de plátano. Yo tampoco sabía que el huevo se podía sustituir por semillas de lino. Lo vi en el post de Kako. Todos los días se aprende algo nuevo. Aunque yo lo seguiré haciendo con huevo, mis semillas de lino las tomo en el yogur del desayuno :P
Un beso. Cuídate.
Glòria, no sé què triar si la recepta o les fotos...
ResponEliminaBon cap de setmana,
Nani
Les fotos són realment precioses!
ResponEliminaI el coc ha de quedar gsutós i molt bo, ideal per esmorzar amb un bon cafè amb llet.
Ha de ser deliciós i a més molt saludable. Quina bona pinta!!! en vull un trosset per berenar...
ResponEliminaMolta sort amb els exàmens.
Petons
pues que rico y sano, suena así como contundente y delicioso. Lo de las semillas de lino hay que probarlo...
ResponEliminay el paseo por las fotos, como siempre, encantador, gracias por compartir tus delicias. Besotes.
El pan de plátano me encanta, nunca le he añadido coco, y sin duda tengo que probarlo porque debe ser un acierto la combinación! unas fotografías preciosas. Un beso
ResponEliminaOh Mª Glòria, les teves fotos m'encanten i amb aquesta recepta tan fàcil i aromática encara milloren, quina meravella!!!!!!!!!
ResponEliminaPetonets
Tiene una pinta muy rica, y lo que más me gusta es lo sano que lo has preparado. Unas imágenes preciosas. He leído en post anteriores el exámen final dl pg, ánimo si no los has hecho todavía, todo esfuerzó tiene su recompensa, aunque a veces tantas horas de estudio desaniman a cualquiera.
ResponEliminaUn beso
He estado un poco desconectada últimamente y acabo de ver tus posts. Siento mucho la pérdida de tu amigo y te mando mucho ánimo.
ResponEliminaSigue regalándonos recetas y fotos tan preciosas como las de este post. Un beso grande!
una recepta molt original, unes fotos fantàstiques i amb moltes ganes de veure les teves labors !!
ResponElimina1 petó
Pero yo por que no comenté esta hermosura?, donde andaba?.
ResponEliminaMe ha encantado, aunque no soy muy fanática del sabor del plátano en los bizcochos, pero si del coco y con eso me has conquistado. Quizás lo merendamos cuando nos veamos en tu tierra?, es que me causa mucha curiosidad probar un bizcocho con aceite de oliva, que me dices?.
Precioso post.
Besitos amiga.