Bunyols de Quaresma




Això si que és arribar just!
L’últim dia per participar a Memòries d’una Cuinera!
Com ja debeu saber, aquest mes proposen elaborar una recepta
típica de Quaresma: els bunyols.



Deu ser un dolç molt extès al nostre territori, perque tan es
fan dolços com salats. A més n’hi ha moltes varietats: Bunyols de vent, i
multiples farcits, aqui la imaginació no té limits! I desprès hi ha les versions
locals, com els que es fan a Riudoms i contornades, que són ben diferents de la
resta de Catalunya i es mengen acompanyats del Menjar Blanc.




Per fer uns bunyols ben sans necessitem:



125 grams de llet descremada
125 grams d’aigua
1 pessic de sal
20 grams de sucre moreno
sucre blanc per rebossar
1 tasseta d’oli d’oliva
120 grams de farina integral
4 ous ecologics



Elaboració:
Posem en un caçó a bullir: l’aigua, la llet, la sal, el sucre
i l’oli.
Ho retirem del foc i afegim la farina. Barregem
enèrgicament.
Incorporem els ous, d’un en un.
Posem una paella amb oli al foc, i quant aquest estigui
calent, amb l’ajut d’una cullareta de cafè fem boletes que anem fregint.
Amb una espumadera els anem donant la volta i quant estiguin
rossets, els retirem de la paella i els deixem refredar i escòrrer en un
escorredor, sense que aquest toqui a la base del bol, per tal de deixa escòrrer
tot l’oli.
Un cop freds els rebossem amb el sucre blanc.


Amb aquesta recepta m’acomiado de vosaltres i us recordo que
tornaré l’últim dia de mes (aquest divendres) per presentar-vos la meva
aportació a Ventanas Verdes.
Fins aviat!!!

12 comentaris:

  1. M'encanten els brunyols siguin del que siguin i aquests tenen una pinta fantàstica!!!!!!
    Ja espero amb ganes aquesta aportació al Ventanas verdes, m'agrada molt el que feu.
    Petonets

    ResponSuprimeix
  2. Que bons són els bunyols, m'encanten!!! els que has fet tu es veuen molt bons. Jo els faré per setmana santa.
    Una abraçada

    ResponSuprimeix
  3. Que bons!!! T'han quedat molt bé!!! I mi m'encanten de tot tipus, dolços (per descomptats jejeje...), salats, farcits,.... Donen molt joc.
    Petonets guapa

    ResponSuprimeix
  4. ole ole!! quina ilu guapa!!! ara vindria ben a gust a buscar-ne uns quants!!!! moltíssimes gràcie sper participar reina. Molts petonets

    ResponSuprimeix
  5. Ummm, que buena pinta! a ver si los hago y le mando unos poquitos a mi sobrino :)

    ResponSuprimeix
  6. Qué ricos Gloria!! Te han quedado fabulosos al igual que las fotos, me encantan!!
    Besos guapa!!

    ResponSuprimeix
  7. quina bona pinta aquests bunyols. La veritat que mai m'he ficat a fer-ne i seria un bon moment ara que estic liada amb el blog! potser m'animo! petons

    ResponSuprimeix
  8. Adoro los buñuelos!!! Gracias por no ponerles mantequillas y demostrar que con aceite de oliva están igual de ricos. Un besote grandismo

    ResponSuprimeix
  9. Que ricos los buñuelos y me encanta la presentacion de la receta, te ha quedado genial.

    Bss

    Virginia "sweet and sour"

    ResponSuprimeix

Moltes gràcies per la vostra visita a Gourmenderies,
Mglòria