Tomàquet de Montserrat farcit de paté d'albergínia i tonyina {Repte 3x4}







Fer una recepta de 3 euros i que puguin menjar quatre persones és el repte que proposen La quinta del Luculus. I la veritat, crec que a casa -tret d'algún dia especial- m'ajusto força a aquest pressupost.

El motiu del seu repte és aconseguir 365 receptes solidàries, i el repte s'acabarà tant aviat com s'aconsegueixin les 365 receptes.

Podriem fer que fos demà mateix, oi?

***


Aquest plat l'emmarcaria dins de primers plats, però si us dic la veritat, entre la verdura i la ració de proteïnes, si ho acompanyes d'una mica de pa pot arribar a ser ben bé un plat únic, ja que en prou feines me la vaig poder acabar.




Ingredients:

  • 2 tomàquets de la varietat Montserrat
  • 1 albergínia
  • 2 llaunes petites de tonyina
  • sal, oli i orenga
  • formatge ratllat
  • 4 fulles de julivert
Elaboració:
  1. Rentar la pell dels tomàquets, tallar-los per la meitat i buidar la polpa (guardeu-la per fer gaspatxo, salsa de tomàquet o una samfaina!)
  2. Pelar i tallar a tires l'albergínia. Escalibar. (Jo ho faig al microones en un recipient tancat amb 2 cullerades soperes d'aigua a 800W uns 15 minuts). Deixar refredar.
  3. Triturar l'albergínia i 1 llauna de tonyina.
  4. Barrejar el paté d'albergínia amb l'altra llauna de tonyina esmicolada, i l'orenga al gust.
  5. Farcir el tomàquet, escampar formatge ratlllat (si es vol gratinar) i decorar amb una fulla de julivert.

Jo ja estic pensant en dues receptes més!
T'animes a col·laborar amb la teva recepta solidària?



9 comentaris:

  1. Glòria!!!! Has canviat la imatge del blog!!! Que neta! m'agrada molt!!!! Un bon canvi! Renovar-se va molt bé. Precisament ahir estava fent un escrit, que espero publicar avui, sobre renovar-se després de l'estiu, desitjos que els coses siguin millors, i aquest blog ho ha fet. Felicitats, guapa!

    La recepta és deliciosa! La faré! A casa agradarà! I les fotos i l'estilisme m'agrada molt, és que tens cosetes molt maques per fotografiar, tasses, culleres.... A mi se m'acaben els recursos!

    Saps que m'havia perdut això de les 365 receptes solidàries! Si que vaig veure lo del concurs, i fins hi tot l'hi vaig donar voltes, moltes, i ho tenia fàcil, a casa la gran majoria de les receptes compleixen els requisits, però no hi vaig participar. Ara intentaré aportar alguna recepta al repte, trobo que els blogs també hauríem de mostrar una cuina més econòmica, perquè qui no estigui dins aquest 'món' pugui veure que aquí les coses no són elitistes, sensació que a vegades jo tinc, però amb tots els respectes de que tothom fa i escriu el que vol dins el seu espai (amb un atac de sinceritat també em fan enveja, perquè qui més qui menys a tots ens agrada viure bé).

    Bé, guapa, una fortíssima abraçada, i a veure si avui puc compartir jo alguna cosa dins el meu espai virtual.

    Petons :)

    ResponElimina
  2. Glória!! Quina bona pinta!! Jo també he participat amb unes empanadilles!
    Tan de bo o tingues demá mateix, es un repte molt maco!
    Un petonet!

    ResponElimina
  3. Si no es por ti, esto se me pasa y mira que me gusta ir a mi bola, pero creo que vale la pena. En ello estoy.
    Tu propuesta me gusta mucho, además que es bien apropiada y sencilla de hacer, para estos días que pocas ganas dan de meterse entre fogones.
    De la fotografía...... ya lo sabes bien, embobada me tienes!!!!
    Mil besos

    ResponElimina
  4. A ver si saco algo de tiempo para hacer una receta de éstas. Me parece una bonita iniciativa.
    Besitos reina

    ResponElimina
  5. Que bons! m'agrada molt aquesta proposta.
    Per cert m'encanta la teva nova imatge del blog!

    una abraçada i fins aviat!

    ResponElimina
  6. I a més a més d'econòmica molt estiuenca!

    ResponElimina
  7. Molt bon plat!!! Molt fresquet!!! I molt bona iniciativa la del 3x4!!!! Vaig a veure si hi puc participar.....
    Com sempre, m'encanten les teves fotos i tot els teus utensilis (la safata blava....uuuuiiiii, què bonica!!!)
    Petons,
    Olga

    ResponElimina
  8. Qué buena iniciativa, en especial para los tiempos que corren. A mi me parece que tu plato es perfecto para una cena, no le quitaría ni le pondría nada más, ¡qué rico y fresco!. MUY RICO. Mil besos,

    www.cocinaamiga.com

    ResponElimina

Moltes gràcies per la vostra visita a Gourmenderies,
Mglòria