Mmm! És el que diuen tots els que l'han tastat.
La frescor del gelat base de llet d'ametlles, els trossos cruixents de carquinyoli i la suavitat dels daus de gelatina de moscatell, fan d'aquest gelat tot un homenatge al típic berenar català per homenetjar a uns invitats.
I és que l'ocasió s'ho valia! ja que presento aquesta recepta al concurs mossegades.
Qui resulti guanyador del premi rebrà un lot de productes i la casa Gelats Valls elaborarà la recepta guanyadora en edició especial i limitada.
INGREDIENTS
- 3 litres de llet sencera
- 75 grams de sucre
- 1 culleradeta d'extracte de vainilla
- 400 grams de llet d'ametlles (tipus Almendrina)
- 60 grams de sucre invertit
- 250 ml de moscatell Montbrione
- 3 fulles de gelatina
- 1 bossa de carquinyolis (reservar-ne uns quants per decorar)
ELABORACIÓ
- Posar la llet, el sucre i l'extracte de vainilla en una olla i portar a ebullició.
- Baixar el foc i deixar bullir destapat fins que el seu volum s'hagi reduït a la meitat.
- Incorporar l'Almendrina i el sucre invertit sense deixar de remanar fins que quedi ben dissolt. Retirar del foc i reservar en un bol. Quan estigui fred guardar a la nevera fins que estigui fred.
- Fer el gelat de manera tradicional, o amb una geladera.
- Quant el gelat comenci agafar consistència incorporar la quantitat de carquinyolis esmicolats que es vulgui, i els daus de gelatina.
- Servir decorant la part superior amb un carquinyoli.
Per fer els daus de gelatina de moscatell:
- En bol amb aigua freda posar a remullar les 3 fulles de gelatina uns 5 minuts.
- Mentrestant posar el moscatell en una olla i escalfar.
- Escòrrer la gelatina i incorporar-la al moscatell. Barrejar fins a dissoldre.
- En un recipient de vidre quadrat abocar la gelatina de moscatell i guardar al congelador fins que solidifiqui.
- Quant estigui solidificat fer-ne talls longitudinals i hortizontals.
(Reservar una mica de la gelatina de moscatell sense solidificar per fer polos de gelat de carquinyolis i moscatell. Veure les últimes fotografies).
***
Una altra manera de presentar aquest gelat és en forma de polo.
Al contrari del que mostren les fotografies recomano omplir primer el motlle amb la base de gelat de carquinyolis, i seguidament acabar d'omplir el motlle amb el moscatell dissolt en gelatina.
Guardar al congelador, i quant faci una hora que està congelant-se, clavar-hi la palleta.
Passades 3 hores ja es podrà consumir, encara que el millor és esperar a l'endemà.
Dedico aquesta recepta a la meva amiga Mireia per ser una font d'inspiració i a la Rosa de Oh la la ma vie en Rose perque pugui fer molts gelats!
Si us ha agradat: Recordeu-vos de votar-me!!!
(Per votar prèmer aquí)
Increïble el gelat, increïbles les fotos, increïble la nova imatge del bloc!!! M'agrada tot tant.... !!!! Bravo, Glòria!!!!
ResponEliminaGlòria !!!! però quina xulada de recepta, tot i que el nostre nivell es troba al "zero patatero", la recepta em sembla espectacular i si és tan bo com les fotografies segur que guanyes !! M'agrada la idea de les 2 versions, en terrineta i tipo "polo", les fotos una vegada més, espectaculars !! i la recepta la trobo molt original i molt de la terra. Enhorabona i merci per pensar en nosaltres ( modestament hem començat amb el clàssic gelat de xocolata i el de iogurt hehehehe ).
ResponElimina1 petó molt gran
Qué curioso helado, Glòria! Y esa gelatinita... Voy a ver esa página para votarte.
ResponEliminaBesitossssssss
Oi tant que et votaré!! La recepta es super original y les fotos inmillorables!!
ResponEliminaFelicitats bonica, segur que guanyes!!
SIII, a mi tambè m'ha encantat la nova imatge...més juvenil, mès moderna... està genial...
ResponEliminaAquests gelats que catalans i que bons deuen estar... has conjugat perfectament 3 coses ben de la terra i has fet un gelat que te un a pinta extraordinaria. Felicitats.
Qué dir de les fotos.... una sal.lutació mestre!!!!
Petons mil
M'encanta! Moltes gràcies per la part que em toca; com diria una amiga meva: "JO VULL!!!"
ResponEliminaGloria. Vull un polo.....quina passada.. M'encantan las fotos, son preciosas y vas que amb la vista ja ho vulgui tastar.
ResponEliminaPetons
Que rico y me gusta mucho tu presentación, que ganas de comerlo ñammm!!
ResponEliminaNo he podido pasarme por aquí pero veo que el blog te ha quedado estupendo, me gusta mucho más. Súper limpio. Besotes.
ResponElimina¡Qué rico helado!, en tarrina o en polo, ¡me fascina! y tus fotos.. ¡preciosas!. Suerte en el concurso. Besotes,
ResponEliminawww.cocinaamiga.com
Que vai molt bé el concurs. Petons.
ResponEliminaMolta sort en el concurs!!!!! Tot és excel·lent....el gelat, les fotos,.......com sempre.
ResponEliminaPetons,
Olga
Mare meva, quin gelat més original!
ResponElimina