Piscolabis de Carbassa {Ventanas Verdes}





















































Per mi l'aperitiu és imperdonable els diumenges. Trobo que fa diumenge!
Però no sempre cal anar a parar al típic apertiu de patates chip amb olives farcides d'anxova (si us plau!), sinò que també està bé preparar apertitius alternatius i més vegetals com aquest que us porto avui en motiu de la publicació conjunta de Ventanas Verdes.

Com ja sabeu, Ventanas Verdes va nèixer amb al filosofia de promoure l'alimentació saludable basada en productes sotenibles. I en concret, aquesta carbassa és una de les peces que m'arriba setmanalment en la meva cistella ecològica tota la tardor fins casi entrat l'estiu.

Habitualment faig crema de carbassa, però vaig pensar que seria bo començar a buscar alternatives a la carbassa per no acabar aburrint la crema. Així que ara no no més la faig com a piscolabis, sino que alguna vegada la faig fregida, la poso per fer truites, lassanyes... imaginació i ganes de probar coses noves fan que la cuina del dia a dia es converteixi en un àpat especial.






La recepta d'avui és tan fàcil de fer... que em pregunto com és que encara no l'hagues fet abans!


Ingredients:

1 carabassa
3 alls
farigola fresca
sal i pebre
oli d'oliva


Elaboració:
1. Pre-escalfar el forn a 180º
2. Pelar la carbassa i tallar-la longitudinament en talls no molt gruixuts.
3. Forrar amb paper vegetal una safata pel forn. Escampar els talls de carbassa de manera que no es toquin entre ells.
4. Esparcir pel damunt la sal, l'oli, els 3 alls filatejats i la farigola fresca. Amanir amb un bon raig d'oli d' oliva.
5. Coure durant 40 minute o fins que es comença a daurar.







Si vols guardar-te la recepta en CATALÀ pulsa aqui.
Si quieres guardarte la receta en ESPAÑOL pulsa aquí.


Per servir aquest piscolabis de forma original et recomano que preparis paperines de diari folrades amb paper vegetal.






Si t'estimes el teu cor, no deixis de tastar aquesta recepta i passa a veure les sorprenents receptes que han preparat la resta de companyes de Ventanas Verdes, que podeu visitar al nostre blog pulsant aqui.



33 comentaris:

  1. Los chips de caloabaza no los he probado, esta noche los hago mezclados con los de boniato. Seguro ue están deliciosos.

    Eres rápida :)

    Un millón de besos

    ResponElimina
  2. M'agrada aquesta manera original de preparar i menjar carabassa. Te molt bona pinta i calentet te que ser un aperitiu de diumenge. M'agrada ¡¡¡

    Una abraçada, Agustí Cangrejo Grande

    ResponElimina
  3. Doncs molt bona idea per fer xips de diumenge! Per a mi també són indispensables, i si podem cuidar-nos millor! A més, aromatitzades amb herbes les fem digestives. No coneixia Ventanas verdes, ara me n'hi vaig, a fer-hi una ullada! Gràcies per compartir.

    ResponElimina
  4. A casa meva també sempre fem aperitius dominicals, és un costum arrelat. M'agrada aquesta versió de piscolabis, molt sana i gustosa. Una abraçada

    ResponElimina
  5. L'autor ha eliminat aquest comentari.

    ResponElimina
  6. Ummm boníssims!!!!!! a casa els diumenges també fem l'aperitiu i els xips de carbassa i moniato sempre desapareixen.
    La foto és preciosa.
    Petonets maca

    ResponElimina
  7. Se ven deliciosos y esas fotos en las manos ya sabes que me enamoran. Bss

    ResponElimina
  8. Horno y tomillo en nuestras recetas, me encanta la presentación!!!! el otro día me preguntabas por un freebie o como se diga y tu tienes el blog lleno de ellos jajaja Quiero buscar direcciones para compartir ;)
    Manda el enlace de tu receta al grupo please!!!!
    Muak!

    ResponElimina
  9. Que maravilla de fotos Gloria, me vuelven loca, sobre todo la última!!
    La receta deliciosa,ideal para picotear además de ser un picoteo muy sano!!
    Besotes guapa!!!

    ResponElimina
  10. Riquíssim! Jo l'any passat, o l'altre, ara no ho recordo, vaig fer xips de carbassa, també boníssims.
    Gràcies, guapa!

    ResponElimina
  11. Que bona feta d'aquesta manera...ho provaré ven aviat...petons

    ResponElimina
  12. Bueno, yo ya lo dije, la calabaza al horno con aceite de oliva es un manjar para mi, tu lo has hecho más elaborado y más rico, tengo que probarlo asi.
    Una delicia amiga y mil gracias por el dato para conservar las calabazas, lo haré sin falta!
    Besos.

    ResponElimina
  13. Aquest xip jo el faig fregit...és menys saludable...però és un petit antull (je jeje)
    L'hauré de probar de fer al forn amb farigola!!!!
    Ptns

    ResponElimina
  14. Mmm que chips mas apetitosos y que sanos ¿verdad?. A mi la calabaza me encanta, pero nunca la he preparado así, pero se me antoja delicioso, asi que la proxima vez que compre guardaré un trocito para preparlo en chips.

    Que fotazos, madre mia...

    Besote grandeeee

    ResponElimina
  15. òstres! només havia provat de fer amb moniato, ho haurem de provar, segur que agrada!!

    ResponElimina
  16. Glòria, ets un crack per tot. Per la recepta, per les fotos, per l'aperitiu del diumenge,...A mi m'agrada molt fer el "vermutillu" que en diem a casa. Un dia el farem plegades...
    Nani

    ResponElimina
  17. Creo que me voy a animar. No salgo del típico puré (que por cierto me encanta) así que gracias guapa por esta propuesta tan sana y que promete ser una delicia.

    ResponElimina
  18. chips de calabaza para el aperitivo del domingo, ¡así seguro que retomas el lunes con muy buen ánimo!
    los chips de verduras en el horno son una de mis asignaturas pendientes, a ver si me pongo con estos

    ResponElimina
  19. Esto va seguro a los aperitivos de los domingos y para cualquier día, qué cosa tan rica, los había hecho de boniato y de patatas también pero de calabaza no. Esto hay que hacerlo. Un besote,

    www.cocinaamiga.com

    ResponElimina
  20. Jo he fet una cosa semblant amb moniato.
    Gràcies per la idea!!!!
    Petons,
    Olga

    ResponElimina
  21. M'apunto a la idea!
    jo no era mlt amiga de la carbassa, xo desde la Recepta dl 15 q m'encanta la crema i m'han agafat ganes d provar nous plats amb ella!
    M'apunto la teva idea!!
    ptns!!

    ResponElimina
  22. Los chips de calabaza son deliciosos y para una cena, muy acertados tambien.

    Las fotos preciosas.

    Bss

    Virginia "sweet and sour"

    ResponElimina
  23. Mai he tastat la carbassa d'aquesta forma. Prenc nota!
    Petons

    ResponElimina
  24. Unas fotografías realmente preciosas de un piscolabis sano y delicioso, me ha encantado la entrada!

    ResponElimina
  25. Hola guapa!!!!!Doncs mira que es fàcil i bo aixó!!Les fotos són xulisimes!!!!molts petonets

    ResponElimina
  26. Hola Gloria. Yo creo que internet me está jugando una mala pasada. Tan pronto no recibo la publicación de nuevos post a los que estoy suscrita, como observo que no aparecen mis comentarios en las entradas de ciertos blogs. No lo entiendo. Bueno, me ha parecido genial tu entrada. Muy original. Tanto la receta como las dos fotos con el cucurucho. Geniales. Muchos besos.

    ResponElimina
  27. MGlòria, fets al forn??? M'encanten!!!

    Veig que la paperina va triomfar, però aquest contingut és més original, jejej.

    PTNTS
    Dolça

    ResponElimina
  28. Una recepte més que haig de provar...gracies¡!

    Petó

    ResponElimina
  29. Oh qué rico! Estos chips de calabaza tienen una pinta irresistible. Tienen mi nombre en mayúsculas!!!!!!
    Besos.

    ResponElimina
  30. Hola Glòria, m'encanta el teu bloc! quines fotos!!!
    Aquest cap de setmana vam anar al portaventura, i com que era lúltim dia de halloween ens van regalar les carbasses que tenien escampades per tot el parc, tinc una carbassa gegant, i la teva recepta m'ha semblat una bona proposta per fer! petonets!
    Gemma

    ResponElimina
  31. Glòria, aquesta recepta és fantàstica !! L'hivern passat ens hi vam aficionar a la crema de carabassa i aquesta idea de fer-ho com a aperitiu em sembla genial...
    1 petó

    ResponElimina
  32. Me encanta el color naranja en la comida, Glòria. Suelo hacer unos chips de batata y la calabaza horneada es un manjar que adoramos en casa. Qué rico, por favor...
    A mí también me gusta hacer el aperitivo los domingos, sobre todo si estoy en casa. Se encarga Marc, mientras yo preparo la comida.
    Besitosssssssssssss

    ResponElimina
  33. Molt bo, avui ho he tastat per dinar. Sencill pero amb molt sabor.

    Gràcies per compartir

    Un petonet

    ResponElimina

Moltes gràcies per la vostra visita a Gourmenderies,
Mglòria