Aquests assortit de galetes les anomeno “Galetes Alegria” perquè em va fer molta il·lusió que la meva amiga Yolanda me les regalés.
GALETES DE CAPUCHINO
Ingredients:
- 2 sobres de capuchino
- 1 cullerada d’aigua calenta
- 225 grams de mantega a Tª ambient
- 140 grams de sucre glas
- 1 rovell lleugerament batut
- 280 grams de farina
- un pessic de sal
Elaboració:
- En bol posar els dos sobres de capuchino, i afegir-hi l’aigua calenta (no ha de bullir). Remenar fins convertir en una pasta.
- En un altre bol posar la mantega i el sucre. Barrejar.
- Afegir-hi en aquest últim bol el rovell d’ou i la pasta feta amb el capuchino. Batre.
- Tamisar la farina i la sal damunt el bol. Remenar fins a integrar.
- Dividir la massa en dues boles, embolicar-les amb paper film i dejar a la nevera de 30 a 60 minuts.
Cocció:
- Prescalfar el forn a 180º. Folrar dues safates de forn.
- Estirar la massa entre dos papers de forn i tallar les galetes amb un talla pastes rodó ( o un got).
- Posar les galetes al forn i deixar coure entre 10-12 minuts o fins que estiguin dorades.
- Retirar la safata del forn i deixar refredar sense tocar les galetes uns 5 minuts.
- Passat aquest temps traspassar les galetes a una reixeta per deixar acabar de refredar.
Decorar:
- 175 grams de xocolata blanca a trossets
- cacao en pols
- En un bol posar la xocolata i fondre al bany maria. Un cop fos retirar del foc i deixar refredar una mica.
- Untar la superfície de les galetes amb un gavinet. I quant s’hagi refredat espolvorejar cacao pel damunt.
GALETES DE LLIMONA
Ingredients:
- 225 grams de mantega a Tª ambient
- 140 grams de sucre glas
- 1 rovell d’ou lleugerament batut
- 280 grams de farina
- la pell d’1 llimona ratllada finament
- un pessic de sal
Elaboració:
- Posar el sucre i la mantega en un bol i barrejar amb una cullera de fusta.
- Anar incorporant el rovell mentre es bat.
- Tamisar la farina, el pessic de sal i la ratlladura de pell de llimona al damunt. Remenar fins que no quedin grums.
- Formar una bola amb la massa, embolicar-la amb film transparent i guardar a la nevera durant 30 o 60 minuts.
Cocció:
- Pre-escalfar el forn a 190º i folrar una safata de forn amb paper vegetal.
- Estirar la massa entre dos papers de forn, retirar el paper superior i tallar les galetes amb un tallador rodó.
- Col·locar les galetes damunt la safata de forn folrada amb paper vegetal deixant una mica de distància entre elles.
- Coure les galetes durant 10-15 minuts o fins que quedin daurades.
- Retirar la safata del forn i deixar refredar sense tocar les galetes uns 5 minuts.
- Passat aquest temps traspassar les galetes a una reixeta per deixar acabar de refredar.
Decorar:
- 1 cullerada de clara d’ou lleugerament batuda.
- 1 cullerada de suc de llimona.
- 115 grams de sucre glas
- unes gotes de colorant alimentari de color groc
- Barrejar la clara d’ou amb el suc de llimona.
- Afegir a poc a poc el sucre glas batent amb una cullera de fusta fins obtenir una pasta homogènia.
- Afegir unes gotes de colorant alimentari groc, remenar per integrar i afegir més gotes depenent de la intensitat que es vulgui aconseguir.
- Cobrir les galetes amb el glassejat de llimona. Per glassejar deixarem les galetes damunt de la reixeta i a sota hi posarem un dels papers de forn utilitzats per no embrutar el màrmol.
GALETES BLANQUES AMB FIDEUETS DE COLORS
Ingredients:
- 225 grams de mantega a Tª ambient
- 140 grams de sucre glas
- 1 rovell d’ou lleugerament batut
- 2 culleradetes d’extracte de vainilla
- 280 grams de farina
- un pessic de sal
Elaboració:
- Posar el sucre i la mantega en un bol i barrejar amb una cullera de fusta.
- Anar afegint el rovell i la vainilla mentre es continua batent.
- Tamisar la farina i el pessic de sal i remenar fins que no quedin grums.
- Formar una bola amb la massa. Embolicar-la amb film transparent i deixar reposar a la nevera durant 30-60 minuts.
Cocció:
- Pre-escalfar el forn a 190º i folrar una safata de forn amb paper vegetal.
- Estirar la massa entre dos papers de forn, retirar el paper superior i tallar les galetes amb un tallador rodó.
- Col·locar les galetes damunt la safata de forn folrada amb paper vegetal deixant una mica de distància entre elles.
- Coure les galetes durant 10-12 minuts o fins que quedin daurades.
- Retirar la safata del forn i deixar refredar sense tocar les galetes uns 5 minuts.
- Passat aquest temps traspassar les galetes a una reixeta per deixar acabar de refredar.
Decorar:
- 1 i 1/2 cullerades de clara d’ou lleugerament batuda
- 1 i 1/2 cullerades de suc de llimona
- 175 grams de sucre glas
- Fideuets de colors
- Barrejar la clara d’ou amb el suc de llimona.
- Afegir a poc a poc el sucre glas batent amb una cullera de fusta fins obtenir una pasta homogènia.
- Deixar les galetes sobre la reixeta i amb una cullera recobrir amb el glassejat.
- Esparcir pel damunt els fideuets de colors.
Font: Con las manos en la masa… 100 galletas, Linda Doeser
Hi havia fotografies de cada galeta, hi havia moltíssimes fotografies fetes per publicar en aquest post… però erròniament he llançat la carpeta “Mis imagenes” i no l’he pogut recuperar!!! No vull ni recordar tot el que he perdut!!!
Malgrat això, estic molt contenta d’estar aqui amb tots vosaltres!!!
MOLTEESSS FELICITAAATTSSSSSSSSSSS, Pel teu primer aniversari del blog!
ResponEliminaMalgrat la falta d'imagtes, no pateixis, la que hi has encastat ja dona idea, color i alegria al post, així que a gaudir de les galetes i posa'ls una espelma per bufar el primer any!
Una abraçada!
Sònia.
Felicitats!!!!pel primer anyet i m´emporto la recepta per fer aquestes galetes!!!Bon CdS
ResponEliminaMª Glòria, aviam si tornes més sovint...
ResponEliminaM´agraden els tres tipus de galetes però tinc curiositat pel sabor i l´olor que deuen desprendre les capuchinos...
Petonets
Hola!
ResponEliminaAins això de les fotos... Em quedo una de cada que totes han d'estar genials! Petons i bon cap de setmana
Quin assortit! Totes tres m´agraden, però les de capuchino m´han sorprés!
ResponEliminaPEtons
Anna
Ep un aclariment!!!
ResponEliminaEm vaig confondre, i li vaig dir a la meva amiga Sonia B que aquest cap de setmana cumplia un any el blog. Ho sento, ha sigut una confusió garrafal!!!!
Les galetes amb gust de cappuccino són delicioses! Tenen un regustet de cafè amb llet suau i delicat, són d'aquelles galetes que després d'una en vols una altra, i són aquelles galetes que mai regalaria a al Margarida del Món de la cuina, no per rés! es que no li agrada el cafè!
Estic molt contenta de poder-vos saludar, però m'espera un any atepeït de cursos de formació a nivell professional, d'aquelles que passen una vegada a la vida, i no estem en temps de deixar passar les oportunitats.. això implica tenir el bloc arraconat -em fa una ràbia!- però les forces majors imperen!
Mglòria
Qué rico surtido! Galletas de capuchino..! esas tengo que probarlas.
ResponEliminaLa foto superviviente es chula y divertida.
Besotes gordos.
Ostres, quin tip de galetes! Les de capuccino em tenten, em semblen molt originals!
ResponEliminaBueno, guapa...dons aqui hi serem per quan puguis...Lo primero es lo primero!
ResponEliminaI moltes gracies per compartir.
UN petó!
Aquí vuelvo para darte las gracias por tus comentarios y de paso aprovecho y te doy otro besote. Muaa!
ResponEliminaHas perdut la carpeta!!! bo, encara quedaven estes pero mostrarles.... son xulisimes i segur que estaven bonissimes!
ResponEliminaM'ha paregut que t'agrada tambe la fotografia i tots el dimarts faig un post de fotografia (dona igual la tematica) si t'agrada pots enviarme una foto al meu correu i aixina compartiriem mes coses.
Un beset molt fort!
El meu flickr es aquest:
ResponEliminahttp://www.flickr.com/photos/chezdashita/
I lo de la proposta te deixe el enllaç pero no fa falta molt de temps:
http://chezdashita.blogspot.com/2011/04/album-de-chez-1-foto-dulzura.html
M'agradaria molt que feres part del meu album! :-)
Un beset!
Y a mi me encanta el capuccino, ahora mismo tengo uno con unas galletas planas, sin ninguna hermosura, no como las tuyas.
ResponEliminaBesos!
You got great points there, that's why I always check your site, it looks like you are an expert in this field. keep up the good work, My friend recommends your blog.
ResponEliminaMy blog:
credit immobilier aussi taux Rachat de credit