Hola de nou.
La calor ja arribat i, fins i tot, sembla que faci dies que faci calor. Per això la recepta d’avui tot i ser típicament americana és una continuació de la recepta que us vaig presentar la setmana passada -Peanut butter- i que per a mi té connotacions tropicals.
I és que la persona a qui li dedico avui aquest bloc, va arribar aportant-nos una alenada d’aire fresc, per això em recorda una mica el que ens pot semblar l'idíl·lic tròpic.
Sempre està contenta.
Sempre porta a la realitat els seus fantàstics i sovint dolços projectes.
I sempre els comparteix amb els de la seva vora.
Per això i molt més és tant especial.
Bé el seu casi metre noranta d’alçada, melena morena i talons de vertigen també la fan especial, sí-sí: Pura dinamita!
De fet va ser ella qui va començar a posar-nos al cap lo de fer algun curs de pastisseria per aprendre a fer pastissos decorats amb fondant i galetes decorades. A ella no li van fer falta els cursos perquè tota soleta, de manera autodidàctica va fer la seva tarta fondant de llaços, i la setmana passada va donar a tastar les “bizcobolas” i fa unes setmanes va repartir les galetes xineses de la fortuna!
Així doncs per ella i per tots vosaltres avui us explico com fer unes galetes de mantega de maní.
Recepta modificada del llibre 500 cookies:
INGREDIENTS: Surten 24 galetes.
- 200 grams de farina convencional
- 1/2 teaspoon de bicarbonat
- 115 grams de mantega a Tªambient
- 100 grams de sucre refinat
- 100 grams de sucre moreno
- 1 ou a Tªambient
- 1 teaspoon d’extracte de vainilla
- 225 grams de mantega de maní
- un pessic de sal
ELABORACIÓ AMB LA THERMOMIX:
1) Tamisar la farina, el bicarbonat, i la sal: 30 segons a velocitat 3. Reservar en un bol.
2) Posar la papallona a la thermomix i batre la mantega i els sucres fins que quedi una massa esponjosa i suau: 6 minuts a velocitat 4.
3) Quant acabi el temps, posar la thermomix a velocitat 3 i sense temps programat afegir l’ou.
4) Quant l’ou s’hagi integrat, afegir la culleradeta de l’extracte de vainilla. Seguir batent a velocitat 3, sense temps.
5) I afegir la mantega de maní. Continuar batent a velocitat 3.
6) Un cop s’hagi acabat d’integrar del tot afegir a la mateixa velocitat els ingredients secs restants reservats al bol.
7) Reservar la massa en bol de vidre i cobrir la superfície amb un plàstic a tocar de la massa perquè no s’assequi la superfície. Guardar-la a la nevera durant un mínim de 2 hores, o millor tota la nit.
8) Pre-escalfar el forn a 180º.
9) Treure la massa de la nevera i amb l’ajut d’una cullera de servir gelats fer boles i disposar-les damunt d’una safata de forn coberta amb paper vegetal, deixant entre elles un espai d’uns 5 centímetres.
10) Aplanar la superfície de les galetes amb l’ajut d’un got: passar la base per una superfície amb farina, retirar l'excés de farina i aixafar les galetes.
11) Tatuar la superfície de les galetes amb l’ajut d’una forquilla. D'aquesta manera:
12) Coure les galetes uns 25 minuts o fins que les vores siguin daurades. La veritat és que el millor és no perdre-les de vista.
ELABORACIÓ TRADICIONAL:
1) Pesar i deixar a mà tots els ingredients necessaris per elaborar la recepta.
2) Tamisar els ingredients secs: farina, sal i bicarbonat. Ho podem fer posant tots aquests ingredients en un colador de reixa fina i donar-hi copets amb el canell. Disposar-hi sota un bol per recollir els ingredients tamisats.
3) En un altra bol batre la mantega a temperatura ambient junt amb els sucres. Ho podem fer amb un batedor manual de varetes o bé amb una d’elèctrica. Hem de batre fins que quedi una massa esponjosa i suau.
4) Afegir-hi un ou i l’extracte de vainilla i seguir batent fins que s’incorpori i quedi una massa homogènia.
5) Retirar el batedor i amb l’ajut d’una espàtula escurar-ne bé les varetes. Afegir 1/3 part de la farina anteriorment tamisada i amb l’espàtula integrar-la. Repetir el procés per la resta de barreja d’ingredients secs tamisats.
6) Ara seria el moment d’incoporar una mica de maní sense sal trossejat per donar a la massa una mica de texturització. (Això no cal si al preparar la mantega de maní no triturem excessivament el maní).
Seguir el passos explicats a l’elaboració amb thermomix pas 7.
Mentre les galetes són al forn desprenen un agradable i intens olor a maní. I hom pensa que seran de gust molt pronunciat. Però la veritat que al tastar-les té un lleuger gust a maní i el que més addicció crea és la seva textura cruixent.
Mmmmm! boníssimes!
A hores d’ara penso amb el pobre veïnat que es deu preguntar d’on prové aquesta apetitosa oloreta!
Es guarden perfectament dins un recipient hermètic durant 5 dies. Però no us preocupeu: habitualment no arriben als 3 dies… perquè s’han acabat!
Bé, fins aquí avui. Espero rebre els vostres comentaris al respecte, i si feu les galetes vull que m’expliqueu les vostres experiències!
That’s all folks!
Qué ricas estas galletas. Las tengo que probar.
ResponEliminaMe gustan mucho tus fotos, son muy ilustrativas.
Besos
Vicky Ortiz
V I C K Y!!!!!!!!!!!!!!!!!!
ResponEliminaQue conteta que me vengas a visitar..
Siempre me ha gustado mucho la fotografia, hace ya algunos años con mi primer sueldo me compre un laboratorio de revelado. Ahora con la fotografia digital todo es más facil de entrada, porque luego si uno quiere se puede complicar mucho la vida!
Un poco como hacemos nosotras... en nuestras cocinas domesticas preparamos cosas geniales!
Pruebalas.. estan crujientes y deliciosas, y tu que eres una gran "gourmanda" puedes hacer una cosa: una vez tostadas y frías funde un poco de xocolate y decoralas! ya me contaras!
Un abrazo, Vicky!